Ръководители на девет дипломатически мисии на страните от региона на

...
 
Ръководители на девет дипломатически мисии на страните от региона на
Коментари Харесай

Повече чуждестранни студенти в Пловдив! Ръководители на 9 ди...

 

Ръководители на девет дипломатически задачи на страните от района на Близкия Изток и Северна Африка бяха на еднодневно посещаване в Община Пловдив. По време на визитата те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместниците му Стефан Стоянов и Величко Родопски. Дипломатите от страните Мароко, Ирак, Саудитска Арабия, Йемен, Обединените арабски емирства, Египет, Палестина, Катар и Алжир гостуват по покана на кмета на общината и Николина Ангелкова, някогашен министър на туризма.



С градоначалника те приказваха за богатото културно завещание на града и показаха предпочитание с негова поддръжка да осъществят срещи с висшите образователни заведения, с цел да усилят потока на задгранични студенти у нас.

Темите, които обсъждаха още, бяха свързани с вероятни вложения в района на Пловдив, който по техни думи се развива със съществени стопански темпове и съставлява интерес за всяка от страните им.

Стефан Стоянов презентира главните индикатори и трендовете, с които градът и периферията затвърждават позициите си на една от най-предпочитаните дестинации за търговия в Югоизточна Европа. За да добият действителна визия за капиталовия капацитет, дипломатите посетиха и Тракия икономическа зона.



Бившият министър на туризма Николина Ангелкова напомни положителното съдействие със страните при поощряване на туристическия продан и услуги. Заедно те посетиха и Епископската базилика на Филипопол.

Гостите се интересуваха още от съществуването на карго зони в покрайнината, производства, свързани със Зелената договорка, енергетиката и околната среда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР